Urządzenia i Akcesoria
Ziołowa frittata z ricottą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g mieszanych ziół, świeżych np. mięty, tymianku, pietruszki, tylko liście
-
100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
6 jajek
-
250 g sera ricotta
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
1 plaster cytryn
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
454.8 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
550.5 kJ /
131.6 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 Min
Suflety szpinakowo-serowe
40 Min
Zielona terrina z kozim serem
4 Std. 40 Min
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 Min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 Min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 Min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 Std. 20 Min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 Min
Suflety kalafiorowe
55 Min
Gofry a'la frittata
1 Std. 20 Min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min